Ετήσια βραβεία Αριστείας από το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος

Ετήσια βραβεία Αριστείας από το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος

206
Ετήσια βραβεία Αριστείας από το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος

Ένα ακόμη ηχηρό «παρών» δίνει το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος‐ Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης» στην κοινωνία της Χίου με την εξαγγελία θεσμοθέτησης και προκήρυξης ετησίων βραβείων Αριστείας.

Η οικογένεια του καπετάν Παναγιώτη Ν. Τσάκου, η οποία ίδρυσε και στηρίζει το ίδρυμα και τις δράσεις του, πιστεύει ακράδαντα ότι η προσπάθεια και η πορεία προς την αριστεία είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε επιτυχίας. Η αριστεία είναι πάθος για γνώση και σηματοδοτεί μια διαρκή προσπάθεια για προσωπική βελτίωση. Για όλους αυτούς τους λόγους το Ίδρυμα ανακοίνωσε, δια στόματος του νέου διευθυντή του Ιδρύματος «Μ.Τ.», εκπαιδευτικό Παύλο Καλογεράκη, την κατ’ έτος χορήγηση Βραβείων Αριστείας σε Χιώτες μαθητές και σπουδαστές, με ιδιαίτερη έμφαση στη μαθητιώσα νεολαία των Καρδαμύλων.

Τα βραβεία

Το Ίδρυμα θα θεσμοθετήσει και άλλα βραβεία στο άμεσο μέλλον, που θα τιμούν πολίτες ή ομάδες πολιτών για την παρουσία τους στον εθελοντισμό, την φιλανθρωπία, την ευποιεία κ.λπ., ενώ τα βραβεία που ανακοινώθηκαν έχουν ως εξής:

1. Στον πρώτο σε βαθμολογία αποφοιτούντα μαθητή ή μαθήτρια του Επαγγελματικού Λυκείου Καρδαμύλων, εφόσον λαμβάνει το απολυτήριό του/της με «Άριστα».

2. Στον πρώτο σε βαθμολογία αποφοιτούντα μαθητή ή μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων εφόσον λαμβάνει το απολυτήριό του/της με «Άριστα».

3. Στον πρώτο σε βαθμολογία αποφοιτούντα μαθητή ή μαθήτρια των Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων Χίου, Ψαρών και Οινουσσών εφόσον λαμβάνει το απολυτήριό του/της με «Άριστα».

4. Στον πρώτο σε βαθμολογία αποφοιτούντα αριστεύσαντα μαθητή των Λυκείων (Γενικών– Επαγγελματικών) της Χίου‐ Ψαρών – Οινουσσών, του οποίου η οικογένεια εμπίπτει στις προϋποθέσεις οικονομικής στήριξης.

5. Στην πρώτη σε βαθμολογία αποφοιτούσα αριστεύσασα μαθήτρια των Λυκείων (Γενικών – Επαγγελματικών) της Χίου ‐Ψαρών ‐ Οινουσσών της οποίας η οικογένεια εμπίπτει στις προϋποθέσεις οικονομικής στήριξης.

6. Στον πρώτο σε βαθμολογία μαθητή / μαθήτρια ο οποίος αρίστευσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ ανεξαρτήτως Πανεπιστημιακής Σχολής.

7. Στον πρώτο κατά σειρά αριστεύσαντα νεοεισαχθέντα με εξετάσεις Χιώτη ‐Ψαριανό‐ Αιγνουσιώτη σπουδαστή στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών.

8. Στον πρώτο κατά σειρά αριστεύσαντα νεοεισαχθέντα με εξετάσεις Χιώτη ‐Ψαριανό – Αιγνουσιώτη σπουδαστή στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου.

9. Στον πρώτο αριστούχο νεοεισαχθέντα Χιώτη φοιτητή/φοιτήτρια του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

10. Στον πρώτο/πρώτη διπλωματούχο μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στις περιπτώσεις 1 έως και 9 η βράβευση συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 500 ευρώ. Η βράβευση της περιπτώσεως 10 συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 1.000ευρώ.

Όλα τα βραβεία προς τους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές θα δίδονται σε ειδική τελετή κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου εφόσον θα προσκομίζονται τα ανάλογα παραστατικά και δικαιολογητικά μέχρι τέλος Αυγούστου, στη Γραμματεία του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης», Λιβανού 51, 82100 Χίος.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.