Κατάσχεση ναρκωτικών αξίας 15 εκ. δολαρίων από τις αρχές της Ινδίας

Κατάσχεση ναρκωτικών αξίας 15 εκ. δολαρίων από τις αρχές της Ινδίας

55
Κατάσχεση ναρκωτικών αξίας 15 εκ. δολαρίων από τις αρχές της Ινδίας

Φωτό:ΑΠΕ-ΕΡΑ (STRINGER)

Σε κατάσχεση τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών στην Αραβική Θάλασσα προχώρησαν οι αρχές της Ινδίας, σύμφωνα με Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία.

Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό και η Ακτοφυλακή της Ινδίας, σε κοινή επιχείρηση, πραγματοποίησαν αιφνίδιο έλεγχο σε αλιευτικό σκάφος που έπλεε στα ινδικά θαλάσσια ύδατα και κατέσχεσαν 200 κιλά ηρωίνης, αξίας 15 εκ. δολαρίων. Το πλοίο φέρεται να κατευθυνόταν προς την περιοχή Gujarat της Ινδίας. 8 Πακιστανοί, μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν και κρατούνται στο Gujarat. Σύμφωνα με το Narcotics Control Bureau (NCB), το φορτίο ηρωίνης που κατασχέθηκε ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της υπηρεσίας.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού, D. K. Sharma, η χρήση αλιευτικών σκαφών για τη διακίνηση ναρκωτικών αποτελεί τη νέα στρατηγική των Πακιστανών λαθρεμπόρων, οι οποίοι χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα και συστήματα GPS για να μεταφέρουν ποσότητες ναρκωτικών μεταξύ των πλοίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα, οι ροές ναρκωτικών από το Πακιστάν προς την Ινδία έχουν αυξηθεί σημαντικά, ειδικά διά θαλάσσης, όπου λαμβάνουν χώρα επιχειρήσεις των αρμόδιων αρχών του Πακιστάν και της Ινδίας, καθώς στην Αραβική Θάλασσα, τα σύνορα δεν είναι επαρκώς καθορισμένα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.