Σοβαρά προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου-Πειραιά

Σοβαρά προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου-Πειραιά

228
Σοβαρά προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου-Πειραιά

Το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των ελληνικών νησιών με τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, ανέκυψε για μία ακόμη φορά, μετά την επίσχεση εργασίας στο πλοίο «Ταξιάρχης» της NEL Lines, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από το Λαύριο για Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο και Καβάλα.

Τα προβλήματα που έχουν προκληθεί, λόγω της επίσχεσης, στη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση καταδεικνύει με την παρακάτω επιστολή της η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων (Ο.Λ.ΣΥ.).

«Η Ομοσπονδία Λημνιακών Συλλόγων (Ο.Λ.ΣΥ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στο θέμα της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Λήμνου και του Αη Στράτη με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Τα δυο νησιά συνδέονται με την ηπειρωτική Ελλάδα με το πλοίο «Ταξιάρχης» που κανονικά εκτελεί 3 φορές την εβδομάδα το δρομολόγιο Λαύριο-Αη Στράτης-Λήμνος-Καβάλα και επιστροφή. Η Λήμνος συνδέεται επίσης με το “Νήσος Μύκονος” που εκτελεί δύο δρομολόγια την εβδομάδα με το δρομολόγιο Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Αγ. Κήρυκος-Καρλόβασι-Βαθύ-Χίο-Μυτιλήνη-Καβάλα.

Από την Παρασκευή 20-2-2015 το πλοίο “Ταξιάρχης” δεν εκτελεί τα δρομολόγιά του εξ αιτίας της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στο πλοίο της εταιρείας ΝΕΛ. Το δε πλοίο “Νήσος Μύκονος” ούτως ή άλλως δεν εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό αφού η χρονική διάρκεια του ταξιδιού Πειραιάς-Λήμνος είναι 22.30 ώρες. Έτσι η Λήμνος και ο Αη Στράτης δεν έχουν στην πραγματικότητα ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Αττική.

Aπαιτούμε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα, την άμεση λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου που είναι χρόνιο και δυστυχώς φαίνεται να επιδεινώνεται».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.