Οι Ευρωπαίοι πλοιοκτήτες προσβλέπουν στην Ασία για επενδύσεις

Οι Ευρωπαίοι πλοιοκτήτες προσβλέπουν στην Ασία για επενδύσεις

97
Οι Ευρωπαίοι πλοιοκτήτες προσβλέπουν στην Ασία για επενδύσεις

Το βλέμμα στραμμένο στην Ασία έχουν οι Ευρωπαίοι πλοιοκτήτες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας «Shipping goes to Asia 2015», την οποία διεξήγαγε η HSH Nordbank. Στο πλαίσιο της έρευνας, ερωτήθηκαν πεντακόσια στελέχη από το διεθνές πελατολόγιο της τράπεζας και τα αποτελέσματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Όπως αναφέρει ο Christian Nieswandt, ανώτερο στέλεχος της τράπεζας, «ο ναυτιλιακός κλάδος της Ασίας, βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση κυρίως λόγω του ισχυρού ενδοασιατικού εμπορίου, ενώ η παρούσα κατάσταση της αγοράς αποτελεί για εκείνους το συνηθισμένο πλαίσιο λειτουργίας. Αντίθετα, οι Γερμανοί πλοιοκτήτες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα λόγω των χαμηλών ναύλων, μια πραγματικότητα την οποία δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν». Περαιτέρω, οι Ευρωπαίοι και ειδικότερα οι Γερμανοί πλοιοκτήτες, παρουσιάζονται αισιόδοξοι σχετικά με τις δυνατότητες της ασιατικής αγοράς, σε αντίθεση με τους Ασιάτες επιχειρηματίες, οι οποίοι εμφανίζονται συγκρατημένοι ειδικά σε ό,τι αφορά στη δυναμική εξέλιξη της αγοράς τους.

Τόσο οι ασιατικές τράπεζες όσο και τα Hedge funds που ελέγχονται από Ασιάτες φαίνεται ότι θα αυξήσουν την παρουσία τους στις ναυτιλιακές επενδύσεις.

Η Ασία είναι μια περιοχή με μεγάλο πλούτο και με τεράστιες επενδυτικές δυνατότητες, τόνισε ο κ. Nieswandt, ενώ αναφερόμενος στη ναυτιλία, επεσήμανε πως οι ναυτιλιακές εταιρείες πάντα θα επενδύουν σε παραγγελίες νέων πλοίων, ακόμα και εν μέσω κρίσης, λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού στον κλάδο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.