Νέα έξαρση του –δια θαλάσσης- εμπορίου ναρκωτικών στην Καραϊβική

Νέα έξαρση του –δια θαλάσσης- εμπορίου ναρκωτικών στην Καραϊβική

88
Νέα έξαρση του –δια θαλάσσης- εμπορίου ναρκωτικών στην Καραϊβική

Νέα έξαρση παρουσιάστηκε στα κρούσματα εμπορίου ναρκωτικών δια θαλάσσης  στην ευρύτερη περιοχή της Καραϊβικής.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης των εν λόγω εγκληματικών πρακτικών, οι ΗΠΑ, ανακοίνωσαν ένα νέο σχέδιο δράσης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το εμπόριο ναρκωτικών, το οποίο όπως εκτιμάται έχει διπλασιαστεί την τελευταία τριετία. Σε αυτό έχει συμβάλει και η αυξημένη ασφάλεια στα χερσαία σύνορα ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό, γεγονός που οδήγησε τους λαθρεμπόρους στην αναζήτηση εναλλακτικών θαλάσσιων διαδρομών.

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στους πλοιοκτήτες και διαχειριστές πλοίων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς η ‘εφευρετικότητα’ και τα μέσα των λαθρεμπόρων είναι πλέον εξελιγμένα, ενώ φαίνεται να επιδιώκουν τη χρήση εμπορικών πλοίων ως μεταφορείς φορτίων ναρκωτικών από πενήντα κιλά έως και ένα τόνο.

Το P and I Club Skuld επίσης συνιστά ότι σε περίπτωση ελέγχου από αρμόδιες αρχές, τα πληρώματα των πλοίων θα πρέπει να συνεργάζονται πλήρως,.

Τέλος, όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει να ενημερώνονται αναφορικά με τις ρήτρες ασφαλιστικής κάλυψης από τα  αντίστοιχα P&I Clubs.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.