Η Αυστραλία προωθεί την θαλάσσια ασφάλεια

Η Αυστραλία προωθεί την θαλάσσια ασφάλεια

87
Η Αυστραλία προωθεί την θαλάσσια ασφάλεια

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας συνεργάζεται με τοπικούς φορείς προκειμένου να ιδρύσει το «Pacific Fusion Centre» για να ενισχύσει την θαλάσσια ασφάλεια στην περιοχή του Ειρηνικού.

Μέσω του νέου κέντρου θα γίνεται διαχείριση πληροφοριών οι οποίες θα προέρχονται από διάφορες πηγές, προκειμένου να αντιμετωπίζονται απειλές στον τομέα της ασφάλειας στην περιοχή του Ειρηνικού όπως η παράνομη αλιεία, το λαθρεμπόριο ανθρώπων και η διακίνηση ναρκωτικών.

Η απόφαση για την ίδρυση του νέου κέντρου ελήφθη μετά τις επαναλαμβανόμενες κλήσεις από ηγέτες των χωρών του Ειρηνικού για την επίτευξη της ναυτιλιακής τους κυριαρχίας.

Το συγκεκριμένο κέντρο θα είναι έτοιμο στα μέσα του 2019 και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Pacific Maritime Security Program» της Αυστραλίας, το οποίο προβλέπει θαλάσσιες περιπολίες στον Ειρηνικό για τα επόμενα πέντε χρόνια καθώς και εναέρια παρακολούθηση της συγκεκριμένης θαλάσσιας περιοχής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.