Αρμάτα: ο Σαρωνικός γιορτάζει και τιμά τους Έλληνες της Θάλασσας

Αρμάτα: ο Σαρωνικός γιορτάζει και τιμά τους Έλληνες της Θάλασσας

351
Αρμάτα: ο Σαρωνικός γιορτάζει και τιμά τους Έλληνες της Θάλασσας

Η Ναυμαχία των Σπετσών του 1822 αναβιώνει και φέτος στο νησί των Σπετσών. Η «Αρμάτα», όπως είναι γνωστή, προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, δίνοντας την ευκαιρία για μία ακόμη εξόρμηση στην εκπνοή του καλοκαιριού.

Πλαισιωμένη από πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, η «Αρμάτα» διαρκεί μία εβδομάδα και κορυφώνεται με την αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας. Ως ιστορικό γεγονός, η νίκη αυτή των Σπετσιωτών επί του πολυάριθμου και καλύτερα εξοπλισμένου τουρκικού στόλου, απομάκρυνε τους Τούρκους από τον Αργολικό κόλπο και εμπόδισε τον ανεφοδιασμό του Ναυπλίου, με αποτέλεσμα η πόλη να παραδοθεί σύντομα στους Έλληνες. Εξάλλου, οι θαρραλέοι και παράτολμοι Σπετσιώτες είχαν ενεργό συμμετοχή σε πολλές ακόμη ναυμαχίες μέχρι το 1828.

16924021

Στη φετινή γιορτή ξεχωρίζουν η συναυλία «Ο χορωδιακός και λυρικός Μίκης Θεοδωράκης – Η Ελλάδα του Μίκη», στις 7 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία του Ποσειδωνίου και η αναπαράσταση της ιστορικής Ναυμαχίας των Σπετσών στις 8 Σεπτεμβρίου, με παράλληλη αφήγηση. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από το Δήμο Σπετσών, με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Αττικής και την υποστήριξη/χορηγίες συλλόγων επαγγελματιών και φίλων του νησιού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.