Αργεντινή: Οι συγκομιδές σιταριού σε επίπεδα ρεκόρ;

Αργεντινή: Οι συγκομιδές σιταριού σε επίπεδα ρεκόρ;

69
Αργεντινή: Οι συγκομιδές σιταριού σε επίπεδα ρεκόρ;

Ιδιαίτερα ευοίωνο προβλέπεται το αμέσως επόμενο διάστημα για τους παραγωγούς σιταριού της Αργεντινής καθώς τόσο η υγρασία του εδάφους όσο και ο κρύος καιρός, ο οποίος επιδρά θετικά στο βλαστικό στάδιο του δημητριακού, καθιστούν άκρως ευνοϊκές τις συνθήκες για τις σοδειές.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν αναλυτές και καλλιεργητές σιταριού της Αργεντινής, οι οποίοι εκτιμούν ότι φέτος οι σοδειές σιταριού της χώρας θα εκτοξευθούν εν μέσω συρρίκνωσης των παγκόσμιων αποθεμάτων αλλά και ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την Ευρώπη, την Αυστραλία, τον Καναδά και την Μαύρη Θάλασσα, παραδοσιακές εξαγωγικές «δυνάμεις» σιταριού.

Συγκεκριμένα το Buenos Aires Grains Exchange εκτιμά ότι η συγκομιδή σιταριού από την λατινοαμερικάνικη χώρα θα «αγγίξει» τους 19 εκατ. τόνους, σπάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο το προηγούμενο ρεκόρ των 17,5 εκατ. τόνων.

Από την άλλη πλευρά το Rosario Grains Exchange, προβλέπει ότι η συγκομιδή σιταριού της Αργεντινής μέχρι το τέλος του έτους θα κινηθεί σε λίγο υψηλότερα επίπεδα και συγκεκριμένα στους 20 εκατ. τόνους, ενώ εκτιμά ότι οι εξαγωγές θα ανέλθουν σε επίπεδα ρεκόρ στους 13,5 εκατ. τόνους.

Τέλος επισημαίνεται ότι η συγκομιδή του εν λόγω δημητριακού ξεκινά τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.