Μέτρα για την ενίσχυση της κινεζικής οικονομίας

Μέτρα για την ενίσχυση της κινεζικής οικονομίας

77
Μέτρα για την ενίσχυση της κινεζικής οικονομίας

Επιβράδυνση σημειώνεται στον ρυθμό αύξησης του βιομηχανικού τομέα της Κίνας για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, λόγω των μειωμένων εγχώριων επενδύσεων, καθώς και της έντονης εμπορικής διαμάχης της χώρας με τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να σημειώνεται συρρίκνωση στην κινεζική εξαγωγική δραστηριότητα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, εκτιμάται ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη πτώση στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, πιο απότομη απ’ ότι αναμένεται, καθώς οι εξαγωγές της Κίνας προς τις ΗΠΑ δέχονται κύμα υψηλών δασμών.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2018 η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας μειώθηκε κατά 6,7%. Το Πεκίνο προχωρά σε ενέργειες και μέτρα για την στήριξη της οικονομίας του καθώς μια περαιτέρω καθοδική πορεία της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας ενδεχομένως οδηγήσει σε απώλειες θέσεων εργασίας.

Μέχρι τα τέλη του 2018 η κινεζική κυβέρνηση αναμένεται να αυξήσει τις δαπάνες για την πραγματοποίηση έργων υποδομής στην χώρα αλλά και να διευκολύνει τις λήψεις δανείων από τοπικές επιχειρήσεις με στόχο της ενίσχυση της εγχώριας οικονομίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.