Συνεχίζονται τα προβλήματα για το λιμένα του Felixstowe

Συνεχίζονται τα προβλήματα για το λιμένα του Felixstowe

120
Συνεχίζονται τα προβλήματα για το λιμένα του Felixstowe

Φαίνεται πως δεν έχει επανέλθει ακόμα η ομαλή ροή των εργασιών στο σημαντικότερο λιμένα εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου, το λιμάνι του Felixstowe. Ο λιμένας μετά την εφαρμογή ενός νέου λογισμικού, του nGen terminal operating system (TOS), αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθώς έχει δημιουργηθεί μία βραχυκύκλωση στη διαχείριση και στις μεταφορές των φορτίων.

Τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις στην εκτέλεση των εργασιών του λιμένα του Felixstowe λαμβάνουν χώρα παραπάνω από 1 μήνα, γεγονός που δημιουργεί αναστάτωση και εκνευρισμό σε ναυτιλιακές εταιρείες, των οποίων τα πλοία προσεγγίζουν στο συγκεκριμένο λιμάνι, σε ναυλωτές αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο μέρος.

Πολλές είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες οι οποίες έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για τις καθυστερήσεις που καταγράφονται στις παραδόσεις και στην διαχείριση των φορτίων τους από το λιμάνι, με αρκετές να επιλέγουν να τροποποιούν τα δρομολόγια των πλοίων τους προκειμένου να εξασφαλίσουν την έγκαιρη παράδοση των εμπορευμάτων τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Maersk, η οποία επέλεξε για ένα διάστημα 12 εβδομάδων να προσεγγίζουν τα πλοία της στο λιμένα του Liverpool αντί του Felixstowe.

Εκπρόσωπος της λιμενικής αρχής του Felixstowe ανέφερε ότι πρόκειται να γίνει μία σειρά από αναβαθμίσεις στο λιμάνι, γεγονός που θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητάς του. Όπως υποστηρίζεται από τη λιμενική αρχή του Felixstowe, στα τέλη του Ιουλίου 2018 υπολογίστηκε ότι είχε επανέλθει το 80% της παραγωγικότητας του λιμένα συγκριτικά με τα επίπεδα της παραγωγικότητας πριν την εφαρμογή του λογισμικού.

Φωτό: Port of Felixstowe

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.