«Πράσινες» πρακτικές από ιαπωνικές ναυτιλιακές εταιρείες

«Πράσινες» πρακτικές από ιαπωνικές ναυτιλιακές εταιρείες

158
«Πράσινες» πρακτικές από ιαπωνικές ναυτιλιακές εταιρείες

Προς την έκδοση «πράσινων» ομολόγων προχωρά η ιαπωνική ναυτιλιακή Mitsui OSK Lines. Τα ομόλογα θα είναι πενταετούς διάρκειας και η έκδοσή τους θα πραγματοποιηθεί μέσω δημόσιας προσφοράς στην εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας. Στόχος αποτελεί η προσέλκυση κεφαλαιών για την χρηματοδότηση έργων φιλικών προς το περιβάλλον.

Τα συγκεκριμένα κεφάλαια θα διοχετευθούν σε έργα με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος στο πλαίσιο του Group Environmental Vision 2030 της MOL. Τα έργα αφορούν μεταξύ άλλων τη ναυπήγηση πλοίων, τα οποία θα καταναλώνουν ως καύσιμο το LNG, πλοίων ανεφοδιασμού με LNG, καθώς και την εγκατάσταση συστημάτων scrubbers αλλά και συστημάτων διαχείρισης θαλάσσιου έρματος στα πλοία.

Από την έκδοση των «πράσινων» ομολόγων η MOL εκτιμάται ότι θα λάβει $90 εκατ.

Να σημειωθεί ότι και η NYK έχει προχωρήσει σε αντίστοιχη κίνηση για την έκδοση «πράσινων» ομολόγων αξίας $95 εκατ., η οποία εντάσσεται στο στρατηγικό πλάνο της εταιρείας με ονομασία «Staying Ahead 2022 with Digitalization and Green».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.