Χάος στους αιθέρες απο την απεργία στη Ryanair

Χάος στους αιθέρες απο την απεργία στη Ryanair

166
Χάος στους αιθέρες απο την απεργία στη Ryanair

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν κηρύξει για σήμερα οι πιλότοι της Ryanair σε Ιρλανδία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Σουηδία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ακυρωθεί τουλάχιστον 400 πτήσεις σήμερα από και προς τις παραπάνω χώρες.

Η Ryanair, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, αντιμετωπίζει μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις στην ιστορία της, καθώς οι ακυρώσεις πτήσεων δυσχεραίνουν σημαντικά το πτητικό της έργο εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών.

Το περασμένο έτος η χαμηλού κόστους ιρλανδική αεροπορική εταιρεία συμφώνησε να αναγνώρισει για πρώτη φορά στην ιστορία της εργατικά σωματεία. Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ διοίκησης και εργατικών σωματείων αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις και εμπόδια γεγονός που έχει οδηγήσει κατά καιρούς τους εργαζομένους της Ryanair σε απεργίες για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Η Ryanair υπολογίζεται ότι πραγματοποιεί 2.000 πτήσεις σε ημερήσια βάση, εξυπηρετώντας 223 αεροδρόμια σε 37 χώρες της Ευρώπης και της Β. Αφρικής.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.