Αισιόδοξες προβλέψεις για την αγορά LNG της Αυστραλίας

Αισιόδοξες προβλέψεις για την αγορά LNG της Αυστραλίας

78
Αισιόδοξες προβλέψεις για την αγορά LNG της Αυστραλίας

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Κίνας ότι θα αυξήσει κατά 25% τους δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικού LNG επωφελεί ιδιαίτερα την αγορά LNG της Αυστραλίας.

Η Αυστραλία αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα LNG προς την Κίνα, ενώ η χώρα εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο προμηθευτή φυσικού αερίου σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το επόμενο έτος, καθώς στην παρούσα φάση κατασκευάζονται ενεργειακά έργα, συνολικής αξίας άνω των $25 δις. Τρία μεγάλα έργα είναι της εταιρείας Woodside στη Δυτική Αυστραλία, της Santos στις ακτές του βόρειου τμήματος της χώρας και της Oil Search στην Παπούα Νέα Γουινέα, βόρεια της Αυστραλίας.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ότι οι εξαγωγές LNG της Αυστραλίας αναμένεται να αγγίξουν τους 77 εκατ. τόνους την περίοδο 2018-19, συγκριτικά με τους 52 εκατ. τόνους την περίοδο 2016-17, εκθρονίζοντας με αυτόν τον τρόπο το Κατάρ από την πρώτη θέση, το οποίο κατά τη διάρκεια του 2016 εξήγαγε 74 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.