Αυστηρά μέτρα για πειρατικές επιθέσεις θέτει η Ινδία

Αυστηρά μέτρα για πειρατικές επιθέσεις θέτει η Ινδία

146
Αυστηρά μέτρα για πειρατικές επιθέσεις θέτει η Ινδία

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Ινδίας ενέκρινε πρόσφατα ένα νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα τιμωρούνται με θανατική καταδίκη ή με ποινή φυλάκισης όσοι εμπλέκονται σε περιστατικά πειρατικών επιθέσεων.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή στο πλαίσιο της πολιτικής της Ινδίας προς την προώθηση της ασφαλούς ναυσιπλοϊας στην χώρα μετά την αύξηση των πειρατικών και ληστρικών επιθέσεων σε πλοία στα θαλάσσια ύδατα της χώρας.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης από το περασμένο έτος η Ινδία κάνει εντατικές προσπάθειες για να ενισχύσει τις θαλάσσιες περιπολίες σε εμπορικά σημεία- κλειδιά, ενώ η συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας είναι καταλυτική για την προστασία των Ινδών ναυτικών και πλοίων από Σομαλούς πειρατές.

Να σημειωθεί ότι το περασμένο έτος Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν bulk carrier ινδικών συμφερόντων με 11μελές πλήρωμα, ενώ βρισκόταν εν πλω με προορισμό την Υεμένη από το Ντουμπάι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.