Περιορισμό των κερδών της προβλέπει η Maersk

Περιορισμό των κερδών της προβλέπει η Maersk

106
Περιορισμό των κερδών της προβλέπει η Maersk

O δανέζικος όμιλος A.P. Møller – Mærsk A/S παρουσίασε πρόσφατα πιο μετριοπαθείς προβλέψεις αναφορικά με την πορεία των κερδών του εντός του 2018.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων του ομίλου αναμένεται να κυμανθούν από $3,5- 4,2 δις, συγκριτικά με τις αρχικές προβλέψεις των $4- 5 δις.

Ο λόγος που εκτιμάται ότι θα μειωθούν τα κέρδη της Maersk για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους είναι οι γεωπολιτικές προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και η άνοδος των τιμών στα καύσιμα των πλοίων, τα οποία και έχουν επηρεάσει σημαντικά τα επίπεδα των ναύλων στην αγορά των containerships.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον CEO της Maersk, Søren Skou, παρατηρείται άνοδος στα ναύλα της spot αγοράς μετά από μία σημαντική πτώση που παρατηρήθηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2018 η Maersk κατέγραψε έσοδα ύψους $9,5 δις, ενώ για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους τα έσοδά της ανήλθαν σε $18,8 δις.

Αναφορικά με τις τιμές των καυσίμων το δεύτερο τρίμηνο του 2018, όπως ανέφερε ο κ. Skou, σημείωσαν αύξηση της τάξης του 28%, συγκριτικά με έναν χρόνο πριν, ενώ οι ναύλοι μειώθηκαν κατά μέσο όρο περίπου 1,2%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.