Γυναίκες στο πηδάλιο της Ναυτομάνας Χίου

Γυναίκες στο πηδάλιο της Ναυτομάνας Χίου

656
Γυναίκες στο πηδάλιο της Ναυτομάνας Χίου

Την τιμητική τους έχουν οι γυναίκες της ναυτιλίας σε θέσεις ευθύνης στη Χίο. Πιο συγκεκριμένα, στη θέση της διοικήτριας της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η Πλωτάρχης Λ.Σ. Μαρία Κατσάρη, ενώ η κα Μαρία Μακκά εκτελεί χρέη Διευθύντριας Σπουδών στην ίδια Σχολή. Επιπλέον, τη θέση του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατέχει η καθηγήτρια Μαρία Λεκάκου, ενώ πρόσφατα καθήκοντα Κεντρικού Λιμενάρχη Χίου ανέλαβε η αντιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος Ειρήνη Αργυρή, ως η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση ευθύνης σε Κεντρικό Λιμεναρχείο της χώρας.

Η Ειρήνη Αργύρη είχε έτσι και αλλιώς εδώ και χρόνια τα διαπιστευτήρια της τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή ναυτική κοινότητα ως επιθεωρήτρια Port State Control αλλά και ως υπολιμενάρχης στη Χίο. Σήμερα αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση η οποία έχει τεράστια σημασία, όχι μόνο επειδή η Χίος είναι η μεγάλη ναυτομάνα πατρίδα, αλλά και επειδή βρίσκεται σε ένα γεωγραφικό σημείο που απαιτεί επιχειρησιακή ετοιμότητα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς- τόσο για το μεταναστευτικό όσο και για τα εθνικά μας συμφέροντα στο Αιγαίο.

Η αντιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος Ειρήνη Αργύρη, μητέρα μιας 14χρονης μαθήτριας, ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Μηχανολόγων- Μηχανικών του ίδιου ιδρύματος. Με καταγωγή από τη Λευκάδα, η κα Αργύρη εκτελούσε από τον Μάρτιο του 2016 καθήκοντα υπολιμενάρχη στη Χίο, ενώ στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου υπηρετεί από το 2005.

 

Φωτο:  ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.