Συμφορήσεις στο λιμένα της Τσιταγκόνγκ

Συμφορήσεις στο λιμένα της Τσιταγκόνγκ

78
Συμφορήσεις στο λιμένα της Τσιταγκόνγκ

Μία απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Τσιταγκόνγκ του Μπαγκλαντές έχει οδηγήσει σε σοβαρές καθυστερήσεις αναφορικά με τη διακίνηση των containers από και προς το συγκεκριμένο λιμένα.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Μπαγκλαντές τις πρώτες 36 ώρες των απεργιακών κινητοποίησεων εκτιμάται ότι επηρεάστηκε η διακίνηση φορτίων χωρητικότητας 4.200 TEUs, ενώ δημιουργήθηκε συμφόρηση στους τερματικούς σταθμούς διαχείρισης containers. Συγχρόνως τρεις τερματικοί σταθμοί διαχείρισης χύδην ξηρού φορτίου του λιμένα της Τσιταγκόνγκ σταμάτησαν τη λειτουργία τους για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που σημειώθηκαν στην Τσιταγκόνγκ αποτελούν μέρος των διαμαρτυριών από μαθητές αναφορικά με την ασφάλεια στους δρόμους, καθώς η οδήγηση στην χώρα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας ελαστικός, με αποτέλεσμα να καταγράφονται χιλιάδες δυστύχηματα κάθε χρόνο.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων του Μπαγκλαντές κάλεσε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη προς την αποκατάσταση του μεταφορικού δικτύου της πόλης, ενώ συγχρόνως επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες από μέρους των εταιρειών οδικών μεταφορών προκειμένου να προσλαμβάνεται αρμόδιο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ένα μέρος των μεταφορών της Τσιταγκόνκ έχει ήδη αποκατασταθεί.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.