Κοινές επιθεωρήσεις από Paris MoU και Tokyo MoU

Κοινές επιθεωρήσεις από Paris MoU και Tokyo MoU

358
Κοινές επιθεωρήσεις από Paris MoU και Tokyo MoU

Οι Αρχές που υποστηρίζουν τα MoUs των Παρισίων και του Τόκιο αποφάσισαν να οργανώσουν από κοινού μια καμπάνια επιθεωρήσεων με στόχο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Στόχος της συγκεκριμένης καμπάνιας επιθεωρήσεων είναι να επιβεβαιωθεί η συμμόρφωση των πλοίων που επιθεωρούνται από ελεγκτές Port State Control ως προς τις απαιτήσεις του παραρτήματος VI της Marpol. Οι εστιασμένες επιθεωρήσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν για τρεις μήνες, από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2018.

Στόχος της καμπάνιας είναι να καθιερωθούν μεταξύ άλλων πρότυπα συμμόρφωσης της ναυτιλιακής βιομηχανίας με την MARPOL Annex VI και να δημιουργηθεί μία νέα νοοτροπία των πληρωμάτων των πλοίων και των πλοιοκτητών αναφορικά με τις διατάξεις του παραρτήματος VI της MARPOL.

Σε ό,τι αφορά την από κοινού επιθεώρηση του Tokyo MoU και του Paris MoU, οι επιθεωρητές Port State Control θα έχουν έναν κατάλογο με 11 ερωτήσεις με βάση τις οποίες θα διασφαλίζεται ότι ο εξοπλισμός πλοήγησης των πλοίων συμμορφώνεται με τα σχετικά πιστοποιητικά, οι πλοίαρχοι και οι πλοηγοί διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα και ότι ο εξοπλισμός ναυσιπλοΐας συντηρείται και λειτουργεί σωστά.

Μέσα στην περίοδο Σεπτεμβρίου- Νοεμβρίου 2018 εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν πάνω από 10.000 επιθεωρήσεις από τις αρχέες στο πλαίσιο των Tokyo MoU και Paris MoU.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.