Η Κίνα βλέπει στα μάτια της Βραζιλίας τον επόμενο εμπορικό της σύμμαχο

Η Κίνα βλέπει στα μάτια της Βραζιλίας τον επόμενο εμπορικό της σύμμαχο

94
Η Κίνα βλέπει στα μάτια της Βραζιλίας τον επόμενο εμπορικό της σύμμαχο

H Κίνα προσβλέπει σε μια μακροχρόνια σχέση με την Βραζιλία με βάση το διμερές τους εμπόριο τόσο αγροτικών προϊόντων όσο και άλλων σημαντικών εμπορευμάτων.

Αυτό επιβεβαίωσε ο Κινέζος Πρέσβης στην Βραζιλία,  Li Jinzhang, κατά τη διάρκεια συνδιάσκεψης αγροτικών φορέων στο Σάο Πάολο. Συγκεκριμένα τόνισε ότι οι δύο χώρες είναι έτοιμες να πάνε ένα βήμα παραπέρα τις διμερείς εμπορικές τους σχέσεις εν μέσω κλιμάκωσης του παγκόσμιου εμπορικού πολέμου.

Παράλληλα ο κ. Li πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να επωφεληθούν από διεθνείς δράσεις και μηχανισμούς γύρω από το εμπόριο, αναφερόμενος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO), προκειμένου να συσφιχθούν περαιτέρω οι σχέσεις τους. Επιπρόσθετα ανέφερε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών πάνε πίσω 200 χρόνια όταν παραγωγοί τσαγιού της Κίνας επισκέφθηκαν το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Την Τρίτη 24 Ιουλίου, η κινεζική κυβέρνηση προχώρησε στην εφαρμογή ενός πακέτου μέτρων με σκοπό να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση καθώς οι πρόσφατες εξελίξεις γύρω από το διεθνές εμπόριο απειλούν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό ο ασιατικός γίγαντας αναμένεται να διευκολύνει την έκδοση ομολόγων από τα επιμέρους χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας για μικρές επιχειρήσεις, ενώ θα προχωρήσει και σε φοροελαφρύνσεις σε επενδύσεις έρευνας και ανάπτυξης μεταξύ άλλων μέτρων που προανήγγειλε η κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο κ. Geng Shuang, Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, δήλωσε ότι η χώρα δεν πρόκειται να υποτιμήσει το νόμισμά της με σκοπό να αυξήσει τις εξαγωγές της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.