Νέος κόμβος LNG στο Μέριλαντ

Νέος κόμβος LNG στο Μέριλαντ

74
Νέος κόμβος LNG στο Μέριλαντ

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε από την Dominion Energy η έναρξη των εμπορικών δραστηριοτήτων των νέων της ενεργειακών εγκαταστάσεων Cove Point LNG Liquefaction στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Επισημαίνεται ότι η κατασκευή των νέων αυτών εγκαταστάσεων LNG ξεκίνησε το 2014. Παράλληλα ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο κατασκευαστικό project τόσο για το Μέριλαντ όσο και για την Dominion Energy, ανέρχεται στα $4,1 δις.

Με την ολοκλήρωση του φιλόδοξου αυτού ενεργειακού project, οι εξαγωγές LNG από το Cove Point αναμένεται να αυξήσουν τις συνολικές εξαγωγές του Μέριλαντ κατά παραπάνω από 50%, ενώ επιπρόσθετα θα συμβάλλουν και στην μείωση του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ κατά $5 δις σε ετήσια βάση.

Σημειώνεται ότι η Dominion Energy αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εταιρείες παραγωγής και διαμετακόμισης ενέργειας των ΗΠΑ καθότι διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο παραγωγής περίπου 26.000 megawatts ηλεκτρικής ενέργειας στο οποίο εντάσσεται ακόμη και ένα δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου μήκους 14.800 μιλιών. Επίσης διαθέτει ένα από τα πληρέστερα συστήματα αποθήκευσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ με δυνητική χωρητικότητα ενός τρις κυβικών μέτρων το οποίο καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες 6 εκατ. καταναλωτών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.