Δίχως τέλος οι πειρατικές επιθέσεις στη Νιγηρία

Δίχως τέλος οι πειρατικές επιθέσεις στη Νιγηρία

310
Δίχως τέλος οι πειρατικές επιθέσεις στη Νιγηρία

Η Νιγηρία συνεχίζει να αποτελεί το παγκόσμιο επίκεντρο πειρατικών επιθέσεων, καθώς από τις αρχές του 2018 έως και τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας EOS Risk Group, κατεγράφησαν 35 ομηρίες ναυτικών στον Κόλπο της Γουινέας και 43 επιθέσεις σε πλοία.

Εκπρόσωπος της EOS Risk Group ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του 2018 σημειώνεται σημαντικός αριθμός περιστατικών κλοπής φορτίων πετρελαίου από δεξαμενόπλοια στις θάλασσες της Νιγηρίας, ιδιαίτερα στα ανοιχτά του Μπενίν αλλά και στη γειτονική Γκάνα.

Όπως προσθέτει εκπρόσωπος της EOS Risk Group κύριος πόλος έλξης πειρατικών επιθέσεων συνεχίζει να αποτελεί το Δέλτα του Νίγηρα, κυρίως όταν τα πλοία προσεγγίζουν στο λιμένα του Harcourt καθώς και στους τερματικούς σταθμούς πετρελαίου της χώρας.

Επιπλέον ανησυχία εκφράζεται για περαιτέρω κλιμάκωση της αστάθειας στο Δέλτα του Νίγηρα από τις επικείμενες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στην χώρα, με το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα περιστατικά πειρατείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.