Αισιόδοξες προγνώσεις για τους τυφώνες σε Ατλαντικό;

Αισιόδοξες προγνώσεις για τους τυφώνες σε Ατλαντικό;

163
Αισιόδοξες προγνώσεις για τους τυφώνες σε Ατλαντικό;

Μπορεί η εποχή των τυφώνων στον Ατλαντικό να έχει κάνει την εμφάνισή της από νωρίς φέτος,  με την τροπική καταιγίδα «Alberto», ωστόσο εκτιμάται ότι δεν θα είναι το ίδιο έντονη όσο τις προηγούμενες χρονιές.

Σύμφωνα με προβλέψεις από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, 12 τροπικές καταιγίδες θα δημιουργηθούν εντός της συγκεκριμένης περιόδου των τυφώνων, συγκριτικά με τις 17 του περασμένου έτους, οι οποίες αντιπροσωπεύουν συγχρόνως τα χαμηλότερα επίπεδα του 1981-2010.

Το γεγονός αυτό, όπως αναφέρει το Bloomberg, μειώνει την πιθανότητα να υπάρξουν αναταραχές στον ενεργειακό και αγροτικό τομέα στον Κόλπο του Μεξικού. Ωστόσο δεν μπορεί να καθοριστεί που θα «χτυπήσουν» οι συγκεκριμένοι τυφώνες και επίσης κανείς δεν διασφαλίζει ότι και ο μικρότερος αριθμός τροπικών καταιγίδων δεν είναι ικανός να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Ο κ. Phil Klotzbach, ο οποίος συμμετείχε στην διαμόρφωση των προβλέψεων του Κρατικού Πανεπιστημίου του Κολοράντο, επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας από όσους κατοικούν στις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας προκειμένου να προφυλαχθούν από την εκδήλωση τυχόν ακραίων καιρικών φαινομένων.

Να σημειωθεί ότι η περίοδος κορύφωσης των τυφώνων στον Ατλαντικό Ωκεανό είναι μεταξύ της 20ης Αυγούστου και της 10ης Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου δημιουργούνται καταιγίδες μεταξύ της Καραϊβικής και του Cabo Verde, της νησιωτικής χώρας της Δ. Αφρικής οι οποίες καταλήγουν πολλές φορές σε τυφώνες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.