Η Ρωσία προσβλέπει στην επέκτασή της στην νοτιοαφρικανική αγορά

Η Ρωσία προσβλέπει στην επέκτασή της στην νοτιοαφρικανική αγορά

42
Η Ρωσία προσβλέπει στην επέκτασή της στην νοτιοαφρικανική αγορά

To ρωσικό Υπουργείο Γεωργίας προσβλέπει στις εξαγωγές κρέατος, προϊόντων αλιείας, γαλακτοκομικών προϊόντων και ζάχαρης προς την Νότια Αφρική, όπως δήλωσε ο Υπουργός Dmitry Patrushev στο πλαίσιο της συνεδρίασης των BRICS στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι συνεργασίες στους τομείς της αλιείας και της θαλασσοκαλλιέργειας ανάμεσα στις κυβερνήσεις των δύο χωρών αναμένεται να υπογραφούν το προσεχές διάστημα. Παράλληλα ενημέρωσε ότι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς της Νοτίου Αφρικής και προχώρησε στην υπογραφή συμφωνιών για την συνεργασία σε θέματα γεωργίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ρωσικού Υπουργείου Γεωργίας, το διμερές εμπόριο ανάμεσα στα δύο κράτη αυξήθηκε κατά 25% κατά το πρώτο μισό του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Επισημαίνεται τέλος ότι η Ρωσία αποτελεί τον κορυφαίο προμηθευτή σιταριού για την Νότια Αφρική, καθώς συμμετέχει κατά 30% στις συνολικές της εισαγωγές σιταριού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.