Ρεκόρ στις παραγγελίες πλοίων που λαμβάνουν τα Fincantieri

Ρεκόρ στις παραγγελίες πλοίων που λαμβάνουν τα Fincantieri

299
Ρεκόρ στις παραγγελίες πλοίων που λαμβάνουν τα Fincantieri

Αύξηση κατά 10% καταγράφηκε στα έσοδα των ιταλικών ναυπηγείων Fincantieri κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, αγγίζοντας τα $2,5 δις ευρώ. Τα κέρδη των ναυπηγείων ανήλθαν σε 15 εκατ. ευρώ

Την ίδια περίοδο το βιβλίο παραγγελιών των Fincantieri ανήλθε σε αξία τα 29,8 δις ευρώ, με προγραμματισμένες παραδόσεις πλοίων έως και το 2026.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ιταλικών ναυπηγείων ο όγκος του βιβλίου παραγγελιών διασφαλίζει την συνεχή, ομαλή και απρόσκοπτη πορεία των εργασιών του, ενώ ενισχύει περαιτέρω την θέση του στην παγκόσμια ναυπηγική αγορά.

Υπολογίζεται ότι μέχρι τα τέλη του περασμένου Ιουνίου το βιβλίο παραγγελιών των Fincantieri αφορούσε 99 πλοία, ενώ κατά τη διάρκεια του τρέχοντος Ιουλίου προστέθηκαν σε αυτό παραγγελίες για άλλα 10 πλοία, φτάνοντας ο όγκος του βιβλίου σε 109 πλοία και η αξία του σε 32 δις ευρώ, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα του ναυπηγείου.

Οι παραγγελίες που έχουν λάβει τα Fincantieri το πρώτο εξάμηνο του 2018 αφορούν κυρίως κρουαζιερόπλοια και πολεμικά πλοία.

Από τις αρχές του 2018 έως και τον περασμένο Ιούνιο τα Fincantieri έχουν παραδώσει 6 νεοναυπηγηθέντα πλοία, τα 4 εκ των οποίων είναι κρουαζιερόπλοια για τις εταιρείες Carnival, Seabourn, MSC Cruises και Viking Cruises, ενώ τα υπόλοιπα 2 είναι πολεμικά πλοία.

Φωτό: Fincantieri

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.