Η Γερμανία «κλείνει το μάτι» στους Κινέζους

Η Γερμανία «κλείνει το μάτι» στους Κινέζους

102
Η Γερμανία «κλείνει το μάτι» στους Κινέζους

Tην Πέμπτη 19 Ιουλίου η γερμανική Commerzbank και η ICBC (Industrial and Commercial Bank of China) ανακοίνωσαν την από κοινού υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την οικονομική ενίσχυση σημαντικών projects του Belt and Road Initiative (BRI).

Συγκεκριμένα ο γερμανικός κολοσσός αναμένεται να υποστηρίξει ενεργά την πρωτοβουλία της Κίνας μέσω της διάθεσης $5 δις τα επόμενα πέντε έτη, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. Ο  Nikolaus Giesbert, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Commerzbank AG δήλωσε ότι ως προπομπός του εμπορίου της Γερμανίας είναι στο DNA της Commerzbank να ενισχύσει τις διμερές σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και Κίνας.

Σημειώνεται ότι η Commerzbank αποτελεί τον πρώτο γερμανικό χρηματοπιστωτικό όμιλο, ο οποίος συνάπτει Μνημόνιο Συνεργασίας με την ICBC. Σκοπός της ένωσης αυτής δυνάμεων αποτελεί η εξερεύνηση νέων προοπτικών συνεργασίας στους τομείς Εμπορίου, Εταιρικής Συμβουλευτικής, Χρηματοδότησης, Τραπεζικής Συναλλαγών και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων.

Επισημαίνεται τέλος ότι το 2017, οι γερμανικές εξαγωγές προς την Κίνα ανήλθαν στα 186,6 δις ευρώ, γεγονός που αντανακλά την σημασία του ασιατικού γίγαντα στην οικονομία της Γερμανίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.