Έκλεισαν σταθμοί παραγωγής πετρελαίου στη Λιβύη

Έκλεισαν σταθμοί παραγωγής πετρελαίου στη Λιβύη

184
Έκλεισαν σταθμοί παραγωγής πετρελαίου στη Λιβύη

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης, η National Oil Corporation (NOC), εξήγγειλε ότι λόγω ανωτέρας βίας δεν πραγματοποιούνται φορτώσεις πετρελαίου από τον λιμένα του Zawiya από τις 16 Ιουλίου 2018. Ο λόγος που οδήγησε την εταιρεία στην συγκεκριμένη απόφαση είναι η μειωμένη παραγωγή πετρελαίου από το κοίτασμα  El Sharara, το οποίο βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της χώρας, εξαιτίας της πρόσφατης επίθεσης σε αυτό και της απαγωγής 4 εργαζομένων από μια ομάδα ενόπλων ατόμων αγνώστων στοιχείων.

Η NOC προχώρησε στην αναστολή των εργασιών σε ορισμένους σταθμούς παραγωγής του συγκεκριμένου έργου με αποτέλεσμα να περιοριστεί η πετρελαϊκή παραγωγή σε 125.000 βαρέλια/ημέρα, τα οποία επαρκούν μόνο για τις ανάγκες του διυλιστηρίου Zawiya, χωρίς να υπάρχουν ποσότητες πετρελαίου προς εξαγωγή.

Ο πρόεδρος της NOC, Eng. Mustafa Sanalla, σχολίασε ότι η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία και ότι το περιστατικό επίθεσης οδήγησε σε αναγκαστική παύση ορισμένων σταθμών παραγωγής. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι έχει δοθεί στην παρούσα φάση προτεραιότητα στην τοπική ζήτηση για πετρέλαιο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.