Η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης και οι νέες προοπτικές για τη ναυτιλία

Η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης και οι νέες προοπτικές για τη ναυτιλία

381
Η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης και οι νέες προοπτικές για τη ναυτιλία

Όπως συμβαίνει στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και στην αεροδιαστημική βιομηχανία, έτσι και ο ναυτιλιακός τομέας δεν έχει άλλη επιλογή από το να αγκαλιάσει το πολύπλοκο θέμα της προσθετικής κατασκευής. Η διεθνής ναυτιλιακή εμπορική έκθεση SMM πρωτοστατεί στο κομμάτι αυτό, αφού για πρώτη φορά θα φιλοξενήσει μια ειδική έκθεση για την τρισδιάστατη εκτύπωση.

Από προπέλες και εξαρτήματα μέχρι ολόκληρα πλοία, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα το οποίο η τρισδιάστατη εκτύπωση δεν θα είναι σε θέση να κατασκευάσει στο μέλλον. Η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο, όμως οι ειδικοί συμφωνούν ότι θα ανοίξει εντελώς νέες προοπτικές για τη ναυτιλία, αφού για παράδειγμα θα παρέχει τη δυνατότητα διάθεσης ανταλλακτικών σε οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο, έγκαιρα. Η αμερικανική εταιρεία έρευνας αγοράς International Data Corporation αναμένει ότι η βιομηχανία της 3D εκτύπωσης θα αναπτύσσεται κατά 15% ετησίως τα επόμενα χρόνια.

Η SMM, η κορυφαία διεθνής ναυτιλιακή εμπορική έκθεση, είναι μια πλατφόρμα που επισημαίνει τις σημαντικές καινοτομίες και τις τεχνολογίες του μέλλοντος με πρακτικό τρόπο, και έτσι θα παρουσιάσει για πρώτη φορά μια ειδική έκθεση για την 3D εκτύπωση φέτος. Συνεργάτης στο έργο αυτό είναι το Maritime Cluster Norddeutschland (MCN).

Στην έκθεση “Maritime 3D Printing Show Area @ SMM”, οι εκθέτες θα παρουσιάσουν τις δυνατότητές τους στην κατασκευή με τη μέθοδο τρισδιάστατης εκτύπωσης, ενώ θα συμμετέχουν εταιρείες όπως οι Rolf Lenk, Gefertec, MMG, Treo, SLM καθώς και το Maritime Cluster Norddeutschland. Εκεί, οι επισκέπτες θα μπορούν να μιλούν με εμπειρογνώμονες ενώ παρακολουθούν ζωντανές διαδικασίες τρισδιάστατης εκτύπωσης με τη χρήση ποικίλων υλικών.

Φωτό: damen.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.