Το sulphur cap «ωφελεί» τον φινλανδικό όμιλο Wärtsilä

Το sulphur cap «ωφελεί» τον φινλανδικό όμιλο Wärtsilä

142
Το sulphur cap «ωφελεί» τον φινλανδικό όμιλο Wärtsilä

Ο φινλανδικός όμιλος Wärtsilä έχει καταγράψει θετικές επιδόσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018, καθώς έχει δεχτεί έναν μεγάλο αριθμό παραγγελιών για συστήματα scrubbers είτε σε νεότευκτα είτε σε ήδη υπάρχοντα πλοία, προς συμμόρφωση με το sulphur cap.

Ο CEO της Warsila, κ. Jaakko Eskola, δήλωσε ότι οι πλοιοκτήτες φαίνεται να έχουν «εγκαταλείψει» την ιδέα της αναμονής και προχωρούν σε παραγγελίες προς τον εφοδιασμό των πλοίων τους, καθώς η εφαρμογή της διεθνούς νομοθεσίας για καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο βρίσκεται προ των πυλών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Wärtsilä, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018, η εταιρεία δέχτηκε παραγγελίες ύψους 3 δις ευρώ, αύξηση κατά 10%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο φινλανδικός όμιλος υπέγραψε συμφωνία για προμήθεια scrubbers, ύψους 170 εκατ. ευρώ τα οποία θα εγκατασταθούν σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ευρωπαϊκής εταιρείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.