Ο IMO γιορτάζει τα 70 του χρόνια

Ο IMO γιορτάζει τα 70 του χρόνια

196
Ο IMO γιορτάζει τα 70 του χρόνια

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) γιόρτασε φέτος και συγκεκριμένα στις 17 Μαρτίου τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του, έχοντας ως θέμα το «Better Shipping for a Better Future». Μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων και βίντεο ο IMO θέτει ως στόχο να ενισχύσει περαιτέρω τη συμβολή του προς την προώθηση μιας πιο ασφαλούς ναυσιπλοΐας σε παγκόσμιο επίπεδο, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος κατά την εκτέλεση των πλόων.

Μέσω του παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται οι διεθνείς υποχρεωτικοί κανονισμοί που έχει αναπτύξει ο IMO κατά την 70ετή πορεία του, οι οποίοι καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος τομέων της ναυτιλίας, όπως είναι μεταξύ άλλων το International Convention on Civil Liability for Oil Pollution Damage, η MARPOL, η Σύμβαση του Ballast Water Management κ.ά.

Οι συγκεκριμένοι διεθνείς κανονισμοί έχουν διασφαλίσει ότι η σύγχρονη ναυτιλία συμμορφώνεται με υψηλά πρότυπα πρακτικών, αποτελώντας τον πιο ασφαλή, περιβαλλοντικά βιώσιμο και αποδοτικό τρόπο μεταφοράς προϊόντων ανά τον κόσμο.

Βίντεο: IMO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.