Δύο νέα πλοία προστίθενται στον στόλο της OSG

Δύο νέα πλοία προστίθενται στον στόλο της OSG

160
Δύο νέα πλοία προστίθενται στον στόλο της OSG

Η αμερικανική Overseas Shipholding Group (OSG) ανακοίνωσε την Δευτέρα 16 Ιουλίου ότι προχώρησε στην υπογραφή συμβολαίων με τα ναυπηγεία Hyundai Mipo Dockyard (HMD) για την κατασκευή δύο νεότευκτων product chemical tankers, χωρητικότητας 50.000 dwt το καθένα, η παράδοση των οποίων αναμένεται κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2019.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση τα εν λόγω δεξαμενόπλοια θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις Ulsan της  HMD στη Ν. Κορέα, ενώ θα είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις προδιαγραφές της MARPOL Annex VI Regulation 13 Tier III αναφορικά με τις εκπομπές διοξειδίων του αζώτου προς το περιβάλλον. Επιπρόσθετα σημειώνεται ότι και τα δύο πλοία θα διαθέτουν συστήματα scrubbers για μειωμένες εκπομπές θείου.

Ο Sam Norton, Πρόεδρος και CEO της OSG τόνισε ότι η αμερικανική εταιρεία έχει δεσμευτεί να διατηρήσει μια ηγετική παρουσία στην αγορά των πετρελαιοφόρων στα αμερικανικά ύδατα και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η παραγγελία των φιλικών προς το περιβάλλον αυτών νεότευκτων πλοίων.

Φωτό: Overseas Shipholding Group

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.