Ενισχύεται η θέση της Αυστραλίας στην παγκόσμια αγορά LNG

Ενισχύεται η θέση της Αυστραλίας στην παγκόσμια αγορά LNG

82
Ενισχύεται η θέση της Αυστραλίας στην παγκόσμια αγορά LNG

Οι εξαγωγές LNG από την Αυστραλία ανήλθαν σε 59,7 εκατ. τόνους το οικονομικό έτος 2017-18, καταγράφοντας αύξηση κατά 18,5%, συγκριτικά με το έτος 2016-17.

Η αξία των αυστραλιανών εξαγωγών σε φυσικό αέριο άγγιξαν τα $30,8 δις, αύξηση κατά 38%. Οι αυξημένες εξαγωγές οφείλονται στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου, καθώς και στη βελτιωμένη επίδοση ορισμένων ενεργειακών έργων στην χώρα, όπως αυτό του Wheatstone της Chevron στο δυτικό τμήμα της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, η Chevron έχει επεκτείνει τον τελευταίο χρόνο ιδιαίτερα τις δραστηριότητές της στη Δ. Αυστραλία, καθώς έχει αποκτήσει μερίδια σε τρία ενεργειακά έργα.

Ο μεγαλύτερος αγοραστής LNG από την Αυστραλία ήταν για μία ακόμη φορά η Ιαπωνία, απορροφώντας το 46% των συνολικών εξαγωγών φυσικού αερίου της χώρας. Η Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2017-18 εισήγαγε 27,5 εκατ. τόνους LNG από την Αυστραλία. Η Κίνα αποτέλεσε το δεύτερο μεγαλύτερο αγοραστή LNG με 20,3 εκατ. τόνους, απορροφώντας το 34% των συνολικών εξαγωγών της Αυστραλίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.