Τριμερής σύμπραξη στην αγορά των containerships

Τριμερής σύμπραξη στην αγορά των containerships

213
Τριμερής σύμπραξη στην αγορά των containerships

H ισραηλινή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ZIM, ενώνει τις δυνάμεις της με την 2M Alliance, η οποία αποτελείται από την Maersk Line και την MSC για την εκτέλεση δρομολογίων μεταξύ Ασίας και της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε η ΖΙΜ την Πέμπτη 19 Ιουλίου, από τις αρχές Σεπτεμβρίου όταν και επισημοποιηθεί η συνεργασία της με την 2M Alliance, η ισραηλινή εταιρεία θα πραγματοποιεί μία τακτική γραμμή, ενώ Maersk Line και MSC θα εκτελούν πέντε τακτικές γραμμές μεταξύ των προαναφερθέντων θαλάσσιων κόμβων.

Αναφερόμενος στην εν λόγω συνεργασία ο Eli Glickman, Πρόεδρος και CEO της ZIM, δήλωσε ευχαριστημένος για την στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την 2M Alliance και τόνισε ότι η σύμπραξη με τους δύο αυτούς κολοσσούς στην αγορά των containerships θα βελτιώσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών εμπορίου στον Ειρηνικό.

Από την πλευρά του ο Diego Aponte, Πρόεδρος και CEO της MSC, χαιρέτισε την συνεργασία με την ΖΙΜ και τόνισε ότι νέο αυτό σχήμα θα παράσχει υπηρεσίες μεταφορών υψηλού επιπέδου κατά μήκος όλων των εμπορικών δρόμων μεταξύ Ασίας και της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.