Ο Καναδάς επισκιάζεται από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ- Κίνας

Ο Καναδάς επισκιάζεται από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ- Κίνας

72
Ο Καναδάς επισκιάζεται από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ- Κίνας

Σε δεινή θέση έχουν περιέλθει οι παραγωγοί σόγιας του Καναδά ελέω των τεταμένων εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αναφέρει η Daily Times.

Συγκεκριμένα από τον Απρίλιο, όταν και η Κίνα πρωτοεπέβαλε δασμούς της τάξης του 25% στις εισαγωγές αμερικανικής σόγιας μέχρι σήμερα οι τιμές έχουν συρρικνωθεί κατά 20%.

Ωστόσο οι Καναδοί καλλιεργητές θα μπορούσαν να επωφεληθούν αργότερα μέσα στον χρόνο καθώς η Βραζιλία αναμένεται να περιορίσει τις εξαγωγές σόγιας προς την Κίνα, η οποία προφανώς και δεν θα στραφεί προς τις ΗΠΑ.

Ωστόσο πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως αν οι τιμές παραμείνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, τότε η αύξηση του μεριδίου του Καναδά στην αγορά σόγιας δεν θα έχει κανένα απολύτως αντίκτυπο για τους Καναδούς παραγωγούς.

Τέλος επισημαίνεται ότι την Παρασκευή 13 Ιουλίου και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης με λήξη τον Αύγουστο υποχώρησαν κατά 2% στα χαμηλά δέκα ετών μετά τις εκτιμήσεις του αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας για ρεκόρ αποθεμάτων σόγιας για το παραγωγικό έτος 2018-2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.