Κίνα: Ισχνή μείωση για την παραγωγή αργού πετρελαίου

Κίνα: Ισχνή μείωση για την παραγωγή αργού πετρελαίου

36
Κίνα: Ισχνή μείωση για την παραγωγή αργού πετρελαίου

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στην Κίνα παρουσίασε μια ελαφρά πτωτική πορεία της τάξης του 2,3% κατά τον μήνα Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Κινεζικής Στατιστικής Αρχής.

Συγκεκριμένα η παραγωγή μαύρου χρυσού κατά τον προηγούμενο μήνα ανήλθε στους 15,85 εκατ. τόνους. Επισημαίνεται ότι η Κίνα αποτελεί τον κορυφαίο αγοραστή αργού παγκοσμίως καθώς το 60% της εγχώριας κατανάλωσης προέρχεται από τις εισαγωγές.

Όπως αναφέρει το Xinhua, o ασιατικός γίγαντας εισήγαγε 225 εκατ. τόνους αργού πετρελαίου κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, παρουσιάζοντας μια αύξηση 5,8% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Από την άλλη πλευρά η παραγωγή κινεζικού φυσικού πετρελαίου τον περασμένο Ιούνιο άγγιξε τα 12,18 δις κυβικά μέτρα, αυξημένη κατά 5,6% συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2017.

Τέλος σημειώνεται ότι η Κίνα προσβλέπει σε μια αύξηση της εγχώριας παραγωγής αργού πετρελαίου στα 200 εκατ. τόνους έως το 2020, ενώ στόχος παράλληλα αποτελεί η προσφορά φυσικού αερίου να ξεπεράσει τα 360 δις κυβικά μέτρα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.