Σε άνοδο η εξαγωγική δραστηριότητα του ενεργειακού κολοσσού Gazprom

Σε άνοδο η εξαγωγική δραστηριότητα του ενεργειακού κολοσσού Gazprom

68
Σε άνοδο η εξαγωγική δραστηριότητα του ενεργειακού κολοσσού Gazprom

Ο ενεργειακός κολοσσός της Ρωσίας, Gazprom, κατέγραψε αύξηση κατά 8,5% στην παραγωγή φυσικού αερίου από τις αρχές του 2018 έως και τα μέσα του Ιουλίου, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, αγγίζοντας φέτος τα 270,1 δις κ.μ.

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της ρωσικής εταιρείας κατέγραψαν αύξηση, ιδιαίτερα προς την Ολλανδία (+61,9%), την Αυστρία (+52,3), την Κροατία (+45%), την Γαλλία (+12,5%), την Γερμανία (+12,2%) και την Πολωνία (+6,7%), σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Tass.

Ο CEO της Gazprom, κ. Alexei Miller, δήλωσε ότι η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας προς τις χώρες της Ευρώπης εκτιμάται ότι θα φτάσει συνολικά τα 200 δις κ.μ. εντός του τρέχοντος έτους. Οι λόγοι για τις αυξημένες εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου από τις ευρωπαϊκές χώρες είναι η τόνωση των οικονομιών τους αλλά και η τάση που παρατηρείται για πτώση της εγχώριας παραγωγής φυσικού αερίου στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Αναφορικά με το περασμένο έτος, η παραγωγή φυσικού αερίου της Gazprom έφτασε τα 471 δις κ.μ., αύξηση κατά 12,4%, σε σχέση με το 2016. Φέτος η εταιρεία αναμένει ότι η συνολική παραγωγή της θα αγγίξει τα 476 δις κ.μ. φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.