Τα Χανιά πόλος έλξης για την κρουαζιέρα για ακόμη μία χρονιά

Τα Χανιά πόλος έλξης για την κρουαζιέρα για ακόμη μία χρονιά

41
Τα Χανιά πόλος έλξης για την κρουαζιέρα για ακόμη μία χρονιά

Οι επιβάτες κρουαζιέρας που επισκέφθηκαν τα Χανιά μέσω του λιμανιού της Σούδας από το 2010 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στο 1 εκατομμύριο έως το τέλος της φετινής χρονιάς.

Επισημαίνεται ότι οι επισκέπτες της μια ημέρας αποτελούν ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής καθώς αρκετοί είναι αυτοί που εν τέλει επιλέγουν την Κρήτη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές αφού πρώτα την έχουν επισκεφθεί ως επιβάτες κρουαζιέρας.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, κ. Δημήτρης Μπουντρογιάννης τόνισε ότι το λιμάνι της Σούδας προσφέρει ασφάλεια, ενώ και φέτος όλα εκτιμάται ότι θα κυλήσουν ομαλά στο νησί. Παράλληλα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επεσήμανε ότι φέτος θα επισκεφθούν τη Σούδα περίπου 150.00 επισκέπτες κρουαζιέρας ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της δημιουργίας νέου επιβατικού σταθμού στο λιμάνι, έκτασης 2.000 τετραγωνικών μέτρων για το οποίο υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το γεγονός ότι το 2016 τη Σούδα προσέγγισαν πλοία από 23 εταιρείες όταν το 2013 ο αριθμός των εταιρειών δεν ξεπερνούσε τις 8.

Τέλος σημειώνεται ότι και το παλιό λιμάνι των Χανίων αποτελεί πόλο έλξης για την κρουαζιέρα στο νησί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.