Μεγαλόπνοα σχέδια για την Turkish Airlines

Μεγαλόπνοα σχέδια για την Turkish Airlines

131
Μεγαλόπνοα σχέδια για την Turkish Airlines

Η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines αναμένεται να πραγματοποιήσει τις πρώτες της πτήσεις από το νέο αεροδρόμιο της Κων/πολης, το οποίο προγραμματίζεται να είναι έτοιμο τον ερχόμενο Οκτώβριο, έχοντας ως πρώτους προορισμούς- σημειολογικά- την ‘Αγκυρα, το βόρειο τμήμα της Κυπρου και το Αζερμπαϊτζάν. Το νέο αεροδρόμιο εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί σε πρώτη φάση περίπου 90 εκατ. επιβάτες σε ετήσια βάση, ενώ στόχος αποτελεί μέχρι το 2023, που θα έχει πλήρως ολοκληρωθεί, να εξυπηρετεί ετησίως 150-250 εκατ. επιβάτες.

Η τουρκική αεροπορική εταιρεία αναμένεται να «μετεγκατασταθεί» στο νέο αεροδρόμιο στα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου. Ο CEO της Turkish Airlines, όπως αναφέρει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, αναφέρθηκε μάλιστα πρόσφατα στους στόχους που έχει θέσει η αεροπορική εταιρεία τα επόμενα χρόνια.

Ανάμεσα στους στόχους της είναι η πρόσληψη επιπρόσθετου εργατικού δυναμικού, μετά και από την μετεγκατάστασή της στο νέο mega αεροδρόμιο της Κων/πολης και η δημιουργία μιας εταιρείας logistics παγκόσμιου επιπέδου του τμήματός στις εμπορευματικές μεταφορές «Turkish Cargo» σε συνεργασία με κινεζικές εταιρείες στον τομέα του logistics.

Επίσης η εταιρεία προχωρά σε παραγγελία για 14 νέα αεροσκάφη τα οποία θα επανδρώσουν τον στόλο της. Στόχος της Turkish Airlines είναι το 2019 να διαθέτει 41 επιπλέον αεροσκάφη τελευταίας γενιάς.

Ήδη η εταιρεία πετά στις περισσότερες χώρες και στους περισσότερους διεθνείς προορισμούς από οποιαδήποτε άλλο αερομεταφορέα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.