Πώς διαμορφώνονται οι ευρωπαϊκές εισαγωγές LNG;

Πώς διαμορφώνονται οι ευρωπαϊκές εισαγωγές LNG;

107
Πώς διαμορφώνονται οι ευρωπαϊκές εισαγωγές LNG;

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018 οι εισαγωγές LNG από τις χώρες της Ευρώπης ανήλθαν σε 21,2 εκατ. τόνους, μείωση κατά 5%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Η συγκεκριμένη μείωση οφείλεται κυρίως στην πτώση των εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία, σύμφωνα με έρευνα που εξέδωσε η διεθνής ένωση Cedigaz με έδρα την Γαλλία.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην έκθεση της Cedigaz, οι εισαγωγές LNG από τις χώρες της Ν. Ευρώπης σημείωσαν μείωση κατά 8,7% αγγίζοντας τους 12,1 εκατ. τόνους το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Αναφορικά με τις χώρες της ΒΔ Ευρώπης, οι εισαγωγές LNG μειώθηκαν κατά 19% φτάνοντας τους 2,82 εκατ. τόνους, καθώς πτώση παρατηρήθηκε στις εισαγωγές του Ην. Βασιλείου και της Ολλανδίας, κατά 0,74 εκατ. τόνους και 0,33 εκατ. τόνους, αντίστοιχα.

Στη ΝΑ Ευρώπη, οι εισαγωγές LNG μειώθηκαν κατά 4%. Στη συγκεκριμένη μείωση συνέβαλε, μεταξύ άλλων και η πτώση των εισαγωγών στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Από την άλλη πλευρά οι εισαγωγές LNG στην Κεντρική Ευρώπη σημείωσαν αύξηση. Συγκεκριμένα οι εισαγωγές φυσικού αερίου στην Πολωνία αυξήθηκαν κατά 0,33 εκατ. τόνους το πρώτο εξάμηνο του 2018, καθώς σημειώθηκαν αυξημένες ροές φυσικού αερίου στην χώρα από το Κατάρ.

Αναφορικά με τους κύριους προμηθευτές LNG των χωρών της Ευρώπης, το Κατάρ, η Νιγηρία και η Αλγερία συνεχίζουν να κρατούν τα σκήπτρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.