Όταν οι ναυτιλιακές επενδύουν σε άλλους τομείς ανάπτυξης

Όταν οι ναυτιλιακές επενδύουν σε άλλους τομείς ανάπτυξης

251
Όταν οι ναυτιλιακές επενδύουν σε άλλους τομείς ανάπτυξης

Η CMA CGM έλαβε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές για την απόκτηση του 24,99% της CEVA Logistics, εταιρείας παροχής υπηρεσιών logistics, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα ο γαλλικός κολοσσός.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη στρατηγική κίνηση, ύψους $380 εκατ., αποτελεί απόρροια της ιδιωτικής τοποθέτησης της CMA CGM σε μετατρέψιμα χρεόγραφα που εξέδωσε η CEVA κατά τη διάρκεια της δημόσιας εγγραφής της δεύτερης στις ελβετικές κεφαλαιαγορές τον περασμένο Μάιο.
Έτσι το προσεχές διάστημα τα συγκεκριμένα χρεόγραφα θα μετατραπούν σε κοινές μετοχές με αποτέλεσμα η CMA CGM να καθίσταται μέτοχος της CEVA Logistics κατέχοντας ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό του πακέτου μετοχών της.

Όπως αναφέρει η CEVA στη σχετική της ανακοίνωση, οι δυο όμιλοι θα εργαστούν από κοινού για την ανάπτυξη επιπρόσθετων υπηρεσιών στον ευρύτερο κλάδο της ναυτιλίας ενώ αυτή η κίνηση- ματ αναμένεται να αποβεί ιδιαίτερα επικερδής και για τους δύο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/KAO MING CONTAINER TERMINAL CORP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.