Η Νότια Κορέα ταλανίζεται απο τις διεθνείς εξελίξεις

Η Νότια Κορέα ταλανίζεται απο τις διεθνείς εξελίξεις

54
Η Νότια Κορέα ταλανίζεται απο τις διεθνείς εξελίξεις

Τον περασμένο Ιούνιο καταγράφηκε αύξηση στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων της Ν. Κορέας, όπως προκύπτει από στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας, αποτελώντας τον έκτο συνεχόμενο μήνα που καταγράφεται αντίστοιχη αύξηση. Η συγκεκριμένη αύξηση οφείλεται στην άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου.

Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Ν. Κορέας, κατά την διάρκεια του περασμένου μήνα ο δείκτης των τιμών εισαγωγών της χώρας ανήλθε σε 88,26, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,3%, σε σχέση με τον Μάιο του 2018.

Η τιμή του αργού πετρελαίου του Ντουμπάι, η οποία αποτελεί τιμή αναφοράς για τη Ν. Κορέα, ανήλθε σε $73,61/βαρέλι κατά μέσο όρο τον περασμένο Ιούνιο, συγκριτικά με τα $74,41/βαρέλι τον Μάιο του 2018.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου Ιουνίου οι τιμές των εισαγόμενων πρώτων υλών της Ν. Κορέας αυξήθηκαν κατά 1,4%, συγκριτικά με τον περασμένο Μάιο. Την ίδια περίοδο οι τιμές για τα εισαγόμενα κεφαλαιουχικά και καταναλωτικά αγαθά σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 0,7% και του 1%, αντίστοιχα.

Η υποτίμηση του νοτιοκορεάτικου γουάν έναντι του αμερικανικού δολαρίου εκτιμάται ότι συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση του κόστους των εισαγωγών της Ν. Κορέας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JEON HEON-KYUN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.