CO2: πως κινούνται οι ευρωπαϊκοί ναυτιλιακοί οίκοι της βόρειας Ευρώπης

CO2: πως κινούνται οι ευρωπαϊκοί ναυτιλιακοί οίκοι της βόρειας Ευρώπης

141
CO2: πως κινούνται οι ευρωπαϊκοί ναυτιλιακοί οίκοι της βόρειας Ευρώπης

Σε πρόσφατη έκθεση της γερμανικής ναυτιλιακής εταιρείας Hamburg Süd, αναφορικά με τις πρακτικές της στο τομέα της βιωσιμότητας, επισημαίνεται ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα πλοία της έχουν μειωθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία περίπου.

Συγκεκριμένα, στα τέλη του 2017 υπολογίστηκε ότι οι εκπομπές CO2 από τα πλοία της γερμανικής εταιρείας κατέγραψαν μείωση κατά 40% συγκριτικά με τα επίπεδα του 2009. Η μείωση που έχει επιτευχθεί στις εκπομπές αέριων ρύπων από τον στόλο της Hamburg Süd ανταποκρίνεται στο στόχο που έχει θέσει η εταιρεία σύμφωνα με τον οποίο επιδιώκεται μέχρι το 2020 να μειωθούν οι αντίστοιχοι ρύποι της κατά 45%.

Ωστόσο, η εξαγορά της Hamburg Süd από τον δανέζικο ναυτιλιακό κολοσσό Maersk Line που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ίσως καθυστερήσει τον περιβαλλοντικό στόχο της γερμανικής εταιρείας.

Μετά την εξαγορά αναμένεται να είναι η Maersk Line υπεύθυνη για την διασφάλιση της επίτευξης των περιβαλλοντικών στόχων της Hamburg Süd, η οποία παραμένει πιστή στην «πράσινη» στρατηγική της.

Φωτό: Hamburg Süd

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.