Η Wärtsilä υπογράφει συμφωνία για προμήθεια scrubbers ύψους 170 εκατ.

Η Wärtsilä υπογράφει συμφωνία για προμήθεια scrubbers ύψους 170 εκατ.

289
Η Wärtsilä υπογράφει συμφωνία για προμήθεια scrubbers ύψους 170 εκατ.

Το έτος 2020 πλησιάζει, μαζί με τον κανονισμό για 0,5% ανώτατο όριο θείου, ασκώντας πίεση στους ναυτιλιακούς παράγοντες να μειώσουν τις εκπομπές και να αξιοποιήσουν νέες καινοτομίες για φιλικά προς το περιβάλλον πλοία και υπηρεσίες. Μια μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έκανε μια παραγγελία για τον υβριδικό εξοπλισμό καθαρισμού καυσαερίων της Wärtsilä και τις υπηρεσίες ανακατασκευής στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της, αξίας 170 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Wärtsilä Services θα παραδώσει υβριδικά συστήματα scrubber 50 MW, 60 MW και 70 MW τα οποία θα εγκατασταθούν στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας. Πρόκειται για λύσεις που έχουν την ευελιξία να λειτουργούν τόσο σε ανοιχτό όσο και σε κλειστό βρόχο. Όταν βρίσκεται σε λειτουργία ανοιχτού βρόχου το σύστημα χρησιμοποιεί θαλασσινό νερό, ενώ σε λειτουργία κλειστού βρόχου χρησιμοποιεί θαλασσινό νερό μαζί με ένα πρόσθετο αντιδραστήριο για την απομάκρυνση των SOx από τα καυσαέρια, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών σε παράκτιες και θαλάσσιες περιοχές. Η Wärtsilä θα παράσχει επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες για τα εν λόγω πλοία.

Χρησιμοποιώντας το νέο σχεδιασμό των scrubbers της Wärtsilä, τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος καθαρισμού και τις υπηρεσίες μηχανικής και παροχής συμβουλών, θα επιτευχθεί μεγαλύτερη επιχειρησιακή απόδοση και συμμόρφωση με το νέο επίπεδο εκπομπών του κανονισμού της Marpol του IMO. O συγκεκριμένος κανονισμός ο οποίος τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020 θέτει ένα νέο σκηνικό για τους παράγοντες της ναυτιλιακής βιομηχανίας για την παροχή λύσεων χαμηλών εκπομπών και φιλικών προς το περιβάλλον.

Η Wärtsilä αγωνίζεται για βιώσιμες επιδόσεις και εργάζεται προς την κατεύθυνση μιας κοινωνίας μηδενικών εκπομπών. Η εταιρεία χαιρετίζει επίσης τον νέο κανονισμό του IMO για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 50% σε σχέση με τα επίπεδα του 2008, έως το 2050.

“Το σύστημα καθαρισμού των καυσαερίων που διαθέτουμε όχι μόνο θα βοηθά τα πλοία των πελατών μας να λειτουργούν με χαμηλότερες εκπομπές, αλλά θα βελτιώνει και σημαντικά την ποιότητα του αέρα και το επίπεδο εκπομπών στις παράκτιες και θαλάσσιες περιοχές γενικώς. Παρέχοντας ενεργειακά αποδοτικές, καινοτόμες και ευέλικτες λύσεις που μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μέσω μειωμένων ή εξαλειμμένων εκπομπών, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές “, αναφέρει ο Markus Ljungkvist, Γενικός Διευθυντής του τμήματος Project Sales της Wärtsilä Services.

Φωτό: wartsila.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.