Δύο νεότευκτα- γίγαντες στα σκαριά για την TUI Cruises

Δύο νεότευκτα- γίγαντες στα σκαριά για την TUI Cruises

169
Δύο νεότευκτα- γίγαντες στα σκαριά για την TUI Cruises

Τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri ανέλαβαν την κατασκευή δύο νεότευκτων κρουαζιερόπλοιων, τα οποία θα κινούνται με φυσικό αέριο, για λογαριασμό της κοινοπραξίας TUI Cruises.

Συγκεκριμένα τα δύο πλοία αναμένεται να κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Monfalcone και θα παραδοθούν το 2024 και 2026 αντίστοιχα, ενώ μετά την παράδοσή τους ο στόλος της σειράς πλοίων Mein Schiff θα απαριθμεί 9 πλοία έως το 2026.

Τα ναυπηγεία Fincantieri στη σχετική τους ανακοίνωση επισημαίνουν ότι τα δύο πλοία, χωρητικότητας 161.000 GRT το καθένα, αναμένεται να αποτελέσουν τα μεγαλύτερα που κατασκευάστηκαν ποτέ επί ιταλικού εδάφους.
Σημειώνεται ότι τα νεότευκτα αυτά κρουαζιερόπλοια είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να εκπέμπουν μειωμένους ρύπους και κατά συνέπεια χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι όλα τα νέα πλοία της TUI Cruises που προστίθενται στον στόλο της, καταναλώνουν κατά μέσο όρο 30% λιγότερα καύσιμα συγκριτικά με πλοία ίδιου μεγέθους.

Από την πλευρά του ο CEO της TUI Cruises, Wybcke Meier, τόνισε στη σχετική ανακοίνωση ότι η παραγγελία δύο ακόμη νεότευκτων χαμηλών εκπομπών ρύπων εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας περιβαλλοντικής στρατηγικής της κοινοπραξίας.

Τέλος επισημαίνεται ότι βασική επιδίωξη της TUI Cruises αποτελεί η καθιέρωση και η ενίσχυση της θέσης της στην γερμανική αγορά των κρουαζιερόπλοιων.

Φωτό: TUI Cruises

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.