Αύξηση κερδών κατά 9% από τον καταριανό κολοσσό των LNGs

Αύξηση κερδών κατά 9% από τον καταριανό κολοσσό των LNGs

133
Αύξηση κερδών κατά 9% από τον καταριανό κολοσσό των LNGs

Η καταριανή ναυτιλιακή εταιρεία Nakilat, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά του LNG, κατέγραψε αύξηση κατά 9% στα κέρδη της κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Από τις αρχές του 2018 έως και τα τέλη του περασμένου Ιουνίου η καταριανή εταιρεία σημείωσε κέρδη ύψους $122,2 εκατ., συγκριτικά με τα κέρδη των $112 εκατ. περίπου την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Nakilat παρά τις προκλήσεις στην παγκόσμια ναυτιλία η εταιρεία έχει μπορέσει να καταγράψει θετικές επιδόσεις και να πραγματοποιήσει όσους στόχους έχει ορίσει σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, μεταξύ άλλων, μέσα από την επέκταση του στόλου της καθώς και του πεδίου δραστηριότητών της.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους η Nakilat παρέλαβε δύο νέα πλοία μεταφοράς LNG, ενώ πρόσφατα εισήλθε και στην αγορά των FSRUs.

Ο CEO της εταιρείας, Abdullah Al Sulaiti, επεσήμανε ότι οι μακροπρόθεσμες συμφωνίες της εταιρείας με οικονομικά «δυνατούς» και αξιόπιστους ναυλωτές της παρέχουν τη δυνατότητα να έχει σταθερά επίπεδα εσόδων και οικονομικές επιδόσεις. Επίσης μέσα από στρατηγικές βελτιστοποίησης κόστους έχουν επιτευχθεί περιοδικές αποπληρωμές δανείων από την εταιρεία, μείωση των χρηματοοικονομικών της εξόδων αλλά και αυξημένη αποδοτικότητα.

Φωτό: Nakilat

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.