Στρατηγικής σημασίας ιαπωνική σύμπραξη με επίκεντρο το LNG

Στρατηγικής σημασίας ιαπωνική σύμπραξη με επίκεντρο το LNG

46
Στρατηγικής σημασίας ιαπωνική σύμπραξη με επίκεντρο το LNG

Στις 28 Ιουνίου η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προχώρησε στην χρηματοδότηση ενός project το οποίο αναπτύχθηκε από τις ιαπωνικές εταιρείες Uyeno Transtech, Sumitomo Corporation και Yokohama-Kawasaki International Port Corporation με σκοπό την ενίσχυση του ανεφοδιασμού πλοίων με LNG από τον κόλπο του Τόκιο.

Οι τρεις εταιρείες αναμένεται να σχηματίσουν μια κοινοπραξία με σκοπό την πλοιοκτησία και τη διαχείριση ενός πλοίου ανεφοδιασμού LNG,το οποίο θα αρχίσει την λειτουργία του από το 2020 και μετά.

Σημειώνεται ότι οι ασιατικές χώρες επενδύουν σταδιακά στο υγροποιημένο φυσικό αέριο καθώς είναι αλήθεια ότι η Ευρώπη αλλά και οι ΗΠΑ υπερτερούν στον τομέα των υποδομών και εγκαταστάσεων τροφοδοσίας LNG.

Τέλος όπως γίνεται κατανοητό η ιαπωνική κυβέρνηση ευελπιστεί ότι με την κίνηση αυτή θα αλλάξει το σκηνικό σε παγκόσμιο επίπεδο και ο κόλπος του Τόκιο θα αναδειχτεί σε θαλάσσιο κόμβο ανεφοδιασμού πλοίων με LNG, τα οποία εκτελούν δια θαλάσσης μεταφορές φορτίων στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.