Προσπάθεια οικονομικής αναζωογόνησης για την Hapag-Lloyd

Προσπάθεια οικονομικής αναζωογόνησης για την Hapag-Lloyd

55
Προσπάθεια οικονομικής αναζωογόνησης για την Hapag-Lloyd

H γερμανική Hapag-Lloyd θα προβεί σε περικοπή μέρους των λειτουργικών της εξόδων με σκοπό να ανταπεξέλθει στο υψηλό κόστος για καύσιμα, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα οι προβλέψεις του περασμένου μήνα να κάνουν λόγο για μειωμένα κέρδη.

Αυτά προανήγγειλε ο CEO της γερμανικής εταιρείας, κ. Rolf Habben Jansen, στους μετόχους της την Τρίτη 10 Ιουλίου. Παράλληλα τόνισε ότι θα γίνει ότι είναι δυνατό ώστε τα κόστη να ελεγχθούν βραχυπρόθεσμα προκειμένου η Hapag-Lloyd να παραμείνει ανταγωνιστική.

Τόνισε επιπρόσθετα ότι η επίδραση των πρόσφατων συγχωνεύσεων στον κλάδο δεν έχουν γίνει ακόμα αισθητές αναφερόμενος στην συγχώνευση τριών ανταγωνιστικών ιαπωνικών εταιρειών η οποία πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με το Reuters o κ. Jansen επεσήμανε ότι το βιβλίο παραγγελιών σε παγκόσμιο επίπεδο έχει μειωθεί κατά 11% του παγκόσμιου στόλου, γεγονός το οποίο θα συμβάλλει στο να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και θα αυξήσει συνεπώς τα κέρδη στον κλάδο τα επόμενα 2-3 χρόνια. Ταυτόχρονα εκτίμησε ότι η παγκόσμια ναυτιλιακή ζήτηση θα αυξηθεί κατά 5,2% ετησίως και με τον τρόπο αυτό τα ναύλα θα παρουσιάσουν αυξήσεις κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Τέλος ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας δεν παρέλειψε να εστιάσει την προσοχή του και στον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο ο οποίος έχει επηρεάσει σημαντικά την αγορά των containerships.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/STEPHEN MORRISON

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.