Baltic Exchange: νέος δείκτης για την αγορά LNG

Baltic Exchange: νέος δείκτης για την αγορά LNG

218
Baltic Exchange: νέος δείκτης για την αγορά LNG

Έναν νέο δείκτη για την αγορά του LNG έχει προτείνει το Baltic Exchange από τον περασμένο Ιανουάριο, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο μίας θαλάσσιας δοκιμής ενός πλοίου μέσα στις επόμενες μέρες.

Όπως αναφέρει το Baltic Exchange η δοκιμή του νέου δείκτη θα πραγματοποιηθεί μέσα από την εκτέλεση δρομολογίων ενός πλοίου, χωρητικότητας 160.000 κ.μ. LNG, το οποίο θα μεταφέρει φορτίο από το Gladstone της Αυστραλίας έχοντας ως προορισμό το Τόκιο της Ιαπωνίας.

Η διαδρομή από το Gladstone προς το Τόκιο εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 25 με 40 ημέρες, ενώ η επιστροφή περίπου 20-25 ημέρες.

Η εκτίμηση της διαδρομής θα υπολογιστεί σε δολάρια ΗΠΑ ανά ημέρα σε εβδομαδιαία βάση, συγκεκριμένα κάθε Τρίτη, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Baltic Exchange.

Μέσα από την χρήση του νέου δείκτη στα LNG carriers ο οποίος εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνει διάφορες διαδρομές, σκοπός είναι η περαιτέρω εξέλιξη της συγκεκριμένης αγοράς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.