Αυξάνονται οι επιθεωρήσεις και απαγορεύσεις πλοίων στην Ευρώπη

Αυξάνονται οι επιθεωρήσεις και απαγορεύσεις πλοίων στην Ευρώπη

1104
Αυξάνονται οι επιθεωρήσεις και απαγορεύσεις πλοίων στην Ευρώπη

Τo Paris MoU εξέδωσε την ετήσια έκθεσή του μέσα στην οποία αναφέρονται στοιχεία για επιθεωρήσεις, κρατήσεις και απαγορεύσεις απόπλου πλοίων, οι οποίες αφορούν το περασμένο έτος.

Κατά τη διάρκεια του 2017 πραγματοποιήθηκαν 17.916 επιθεωρήσεις σε πλοία, αριθμός που αντιπροσωπεύει παρόμοια επίπεδα συγκριτικά με τις επιθεωρήσεις του 2016 (17.842 επιθεωρήσεις).

Ελλείψεις παρατηρήθηκαν σε 9.287 πλοία από εκείνα που επιθεωρήθηκαν συνολικά από Port State Controls του Paris MoU το περασμένο έτος, ενώ κρατήσεις πραγματοποιήθηκαν στο 3,82% των συνολικών επιθεωρήσεων στα πλοία. Τα ποσοστά στις κρατήσεις πλοίων ήταν της τάξεως του 3,84% και του 3,42% το 2016 και το 2015, αντίστοιχα.

Οι ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στα πλοία κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων αφορούσαν κυρίως ανεπαρκή μέτρα για ασφαλή ναυσιπλοΐα, μη ικανοποιητικά συστήματα πυρόσβεσης, μη κατάλληλες συνθήκες εργασίας των ναυτικών και μη απαιτούμενα πιστοποιητικά και έγγραφα του πλοίου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του 2017 εκτιμάται ότι απαγορεύτηκε ο απόπλους σε 33 πλοία από επιθεωρητές PSC του Paris MoU.

Φωτό: parismou.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.