Αυστραλία: Στα ίδια επίπεδα αναμένεται η παραγωγή σιταριού για το 2018-2019

Αυστραλία: Στα ίδια επίπεδα αναμένεται η παραγωγή σιταριού για το 2018-2019

59
Αυστραλία: Στα ίδια επίπεδα αναμένεται η παραγωγή σιταριού για το 2018-2019

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ εκτιμά ότι η παραγωγή σιταριού της Αυστραλίας κατά την παραγωγική περίοδο μεταξύ Οκτωβρίου 2018 και Σεπτεμβρίου 2019 θα κινηθεί στα ίδια περίπου επίπεδα συγκριτικά με πέρσι, στους 21 εκατ. μετρικούς τόνους.

Επισημαίνεται ότι οι αρχικές προβλέψεις του Υπουργείου έκαναν λόγο για παραγωγή αυστραλιανού σιταριού στους 24 εκατ. μετρικούς τόνους.

Παράλληλα οι βροχοπτώσεις που έπληξαν την Αυστραλία στα τέλη Ιουνίου φαίνεται πως καθυστερούν την ανάπτυξη των καλλιεργειών σιταριού στα ανατολικά της χώρας, ενώ έχουν συντελέσει θετικά στις σοδειές για την χειμερινή παραγωγική περίοδο στα δυτικά.

Σημειώνεται ότι η εγχώρια κατανάλωση σιταριού εκτιμάται ότι θα ανέλθει στους 8,5 εκατ. μετρικούς τόνους για το 2018-2019 με την πλειονότητα της ζήτησης να συγκεντρώνεται στις ανατολικές ακτές της ηπείρου.

Τέλος οι εξαγωγές σιταριού από την Αυστραλία προβλέπεται ότι θα «αγγίξουν» τους 15 εκατ. μετρικούς τόνους για το 2018-2019, αντανακλώντας κατά αυτόν τον τρόπο μειωμένη παραγωγή, ενώ ισχυρός θα είναι ανταγωνισμός για τις εξαγωγές του συγκεκριμένου δημητριακού από χώρες της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με την έρευνα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.