Προς ένωση δυνάμεων CMA CGM και Hapag-Lloyd;

Προς ένωση δυνάμεων CMA CGM και Hapag-Lloyd;

204
Προς ένωση δυνάμεων CMA CGM και Hapag-Lloyd;

Η CMA CGM, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως, προχώρησε σε μια διερευνητική προσέγγιση της  γερμανικής Hapag-Lloyd αναφορικά με το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο με στόχο να ενώσουν τις δυνάμεις του για να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα γύρω από την αγορά, επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα, πηγές με βαθειά γνώση του τομέα των χρηματοοικονομικών αναφέρουν ότι η πρόταση αυτή αφορά μια ενδεχόμενη ενοποίηση των δύο κολοσσών χωρίς τη διάθεση μετρητών.

Από την πλευρά της η Hapag-Lloyd αρνείται ότι έχουν υπάρξει συζητήσεις για συγχώνευση με την γαλλική CMA CGM. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με γερμανικά ειδησεογραφικά μέσα, εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε την περασμένη Δευτέρα, πως δεν υπήρξε απολύτως καμμία συζήτηση με την γαλλική εταιρεία. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το φερόμενο ενδιαφέρον των Γάλλων για την γερμανική εταιρεία είχε σαν αποτέλεσμα την άνοδο της τιμής της μετοχής της Hapag Lloyd πάνω από 11%. Πέραν, όμως, της Hapag Lloyd και οι εκπρόσωποι της CMA CGM αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο.

Απομένει, λοιπόν, να φανεί αν θα υπάρξουν σημαντικές ανακατατάξεις στην παγκόσμια αγορά των containerships, η οποία συνεχίζει να πλήττεται από  υπερπροσφορά πλοίων με αποτέλεσμα πολλές ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να έχουν αναγκαστεί να εξέλθουν του κλάδου τα τελευταία χρόνια ή να επιλέξουν την οδό των συνεργασιών και των συγχωνεύσεων.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.